GPS -yksikkö O-GPS1 - Yleiskatsaus

  • GPS_2b (Small).jpg
  • GPS_3b (Small).jpg
  • GPS_K5 (Small).jpg
  • GPS_645D_1 (Small).jpg
  • GPS_645D_2 (Small).jpg

  • Paikkamerkitse kuvasi jakaaksesi kuvasi sijaintitiedot suosituilla kuvienjakosivustoilla.
  • Kartoita edistymisesi vaelluksella, pyöräillessä tai veneillessä käyttämällä intervalliseurantaa
  • Erillinen, mutta tehokas virtalähde ei kuluta kameran akkua
  • Tukee erittäin tarkkojen WAAS -maa-asemien korjaustietoja
  • Elektroninen kompassi auttaa vaelluksella tai retkeillessä

Kuvaus

Pentax O-GPS1 on monipuolinen GPS-yksikkö Pentaxin digitaalisille järjestelmäkameroille. GPS-yksikössä on paikan­nustietojen lisäksi myös joukko toimintoja, jotka helpottavat taivaankappaleiden seuraamista ja valokuvaamista.

O-GPS1 asetetaan kameran varusteluistiin, minkä jälkeen kuvan ottamispaikan leveys- ja pituuspiiri, korkeustieto sekä UTC-aika voidaan tallentaa kuvan metatietoon. GPS paikannustieto yksinkertaistaa kuvien lajittelua ja arkistointia niiden ottamispaikan mukaisesti.

Google Earthin tapaisen karttaohjelman avulla kuvat voidaan myös sijoittaa karttalehdelle jopa niin, että saadaan merkintä todellisesta kuvaussuunnasta.

Yhdistämällä GPS-tieto kameran SR-järjestelmään (Shake Reduction) O-GPS1 pystyy tarjoamaan joukon ainutlaatuisia toimintoja, kuten Astroracerin, yksinkertaisen navigoinnin ja elektronisen kompassin.

Astrotracer

Astrotracer on toiminto, joka laskee tähtien, planeettojen ja muiden taivaankappaleiden liikkeitä todellisen sijaintitiedon ja kameran suuntauksen (vaaka- ja pystykäännön) avulla. Kameran kiihdytystunnistimet tuottavat laskelmiin tarvittavat tiedot ja niiden avulla kuvantunnistinta siirretään synkronoidusti taivaankappaleiden liikkeiden mukaan. Seurauksena on, että taivaankappaleet kuvautuvat kiinteinä pisteinä sen sijaan, että ne näkyisivät epäselvinä juovina, mitä tapahtuu, kun valotusaika on pitkä. Näin tarvitaan vain jalusta, kun ekvatoriaaliteleskoopin tarve poistuu.

Yksinkertainen navigointi

Yksinkertainen navigointi on toiminto, joka laskee tietyn aiheen suunnan ja etäisyyden. Tällöin aiheet voi paikallistaa kuvissa olevien paikannustietojen avulla. Tiedot voi myös sijoittaa jälkikäteen lataamalla PC:llä luodut paikannustiedot.

Elektroninen kompassi

O-GPS1 elektroninen kompassi näyttää kameran suuntauksen LCD-näytöllä hyvin tarkasti. Käyttämällä maapallon magneettikenttää yhdessä paikannustiedon kanssa yksikkö pystyy osoittamaan sijainnin suhteessa geograafiseen pohjoisnapaan. Näin kuviin voidaan tallentaa tieto kameran suuntauksesta.

Muita toimintoja

Säänkestävä rakenne mahdollistaa käytön kevyessä sateessa ja oma virtalähde (yksi AAA-paristo) poistaa tarpeen ottaa virtaa kamerasta.

GPS-yksikkö on yhteensopiva Pentax K-3, K-50, K-500, K-5, K-5II, K-30, K-r ja 645D kameramallien kanssa, joissa firmware 1.11