Takuu

Kaikilla valtuutetuilta jälleenmyyjiltä ostetuilla PENTAX-kameroilla on ostopäivästä lukien 24 kuukauden takuu materiaali- ja valmistusvirheiden osalta. Kamera huolletaan ja vialliset osat vaihdetaan veloituksetta tänä aikana edellyttäen, että laitteessa ei ole merkkejä iskujen, hiekan tai nesteen aiheuttamista vahingoista, väärästä käsittelystä, kameraan tehdyistä muutoksista, akku- tai kemiallisesta korroosiosta, käyttöohjeiden vastaisesta käytöstä tai valtuuttamattoman huollon tekemistä korjauksista. PENTAX tai sen valtuutettuja edustajia ei voida pitää vastuussa mistään muista korjauksista tai muutoksista kuin niistä, jotka on tehty näiden kirjallisella suostumuksella, eikä niitä voida pitää vastuussa vahingoista, jotka aiheutuvat viivytyksistä tai käyttömahdollisuuksien menettämisestä riippumatta siitä, aiheutuvatko ne materiaali- tai työvirheistä tai muusta syystä; lisäksi sovitaan erityisesti, että valmistajan tai sen edustajien takuiden mukainen nimenomainen tai seurannainen vastuu rajoittuu ainoastaan edellä määrättyyn osien vaihtamiseen. Valtuuttamattomien huoltoliikkeiden suorittamista korjauksista ei suoriteta korvauksia.

Menettely takuuaikana
Jos ostamasi PENTAX laite osoittautuu vialliseksi 24 kuukauden takuuaikana, palauta se joko ostopaikkaan tai valtuutettuun huoltoon. Jos laitteessa oleva vika kuuluu takuun piiriin, korjaus ja viallisten osien korvaaminen on maksutonta ja laite palautetaan, kun huoltotoimenpiteet on tehty. Jos laitteessa oleva vika ei kuulu takuun piiriin, sen korjaamisesta veloitetaan valmistajan tai sen edustajan määräämä normaalimaksu. Laitteen omistaja vastaa tällöin myös lähetyskuluista. Jos olet ostanut PENTAX-laitteesi jostain muusta maasta kuin missä haluat sen huollettavaksi takuuaikana, laitteen huollosta peritään lähetyskustannukset. Toisesta maasta ostetun PENTAX-laitteen takuuhuolto Suomessa riippuu takuukortista. Suomen takuuhuolto huoltaa Euroopan ja Maailman laajuisen takuun piiriin kuuluvat PENTAX-laitteet.

Takuuehdot
Todisteena PENTAX-tuotteen takuusta, tulee säilyttää laitteen ostokuitti tai takuukortti vähintään yhden vuoden ajan. Ostokuitin tulee olla koneellisesti kirjoitettu ja siinä tulee olla tuotenimi ja tuotteen sarjanumero. Kun lähetät laitteen huoltoon, varmista, että lähetät sen valmistajan hyväksymälle edustajalle, hyväksyttyyn huoltopisteeseen. Jos laitteessa oleva vika ei kuulu takuun piiriin, antaa valtuutettu huoltoliike aina hinta-arvion, ennen korjausta. Laite korjataan tällöin vasta hyväksytyn arvion jälkeen.

Takuuaika yrityksille
Takuuaika on sama 24 kuukautta sekä yritysten että kuluttajien ostaessa PENTAX-tuotteen.