Minkä näistä valitsisit?
Lisäobjektiivi valokuvaussettiisi juuri sinulle.

Digitaalisten järjestelmäkameroiden objektiivivalikoima ei rajoitu ainoastaan helppokäyttöisiin kittiobjektiiveihin, vaan tarjolla on muitakin ominaisuuksiltaan edukseen erottuvia linssivaihtoehtoja laajentamaan valokuvauksesta nauttimista!

Juuri näistä objektiiveista haluaisimmekin suositella neljää seuraavaa PENTAXin vaihdettavaa objektiivia. Toivomme että hyödynnät niiden erikoisominaisuuksia monissa eri tilanteissa

(Kittiobjektiivi = Kameran rungon oston yhteydessä mukana tuleva objektiivi)

    pentax lenses

Kuvaustilanne 1

Maisemakuvaus

Maisemakuvaukseen hiukan omaperäisemmästä perspektiivistä suosittelemme DA 35mm F2.4 AL -objektiivia.
Perspektiivin vaihtaminen tutussakin ympäristössä vaikuttaa lopulliseen kuvaan huikealla tavalla.

smc PENTAX-DA 35mm F2.4AL

Standard zoom kit lens

smc PENTAX-DA 35mm F2.4 AL

Kittiobjektiivi vakiozoomilla

Kuvaus vakiozoom-objektiivilla seisaaltaan tuottaa rutiininomaisen kuvakulman jossa varjot ovat helposti havaittavissa puiden välitse suodattuvan auringonvalon ansiosta. Sen sijaan maiseman ulkoasu muuttuu täysin kuvattaessa juuri maanpinnan yläpuolelta lähtevästä kuvakulmasta. Kevyt etualan sumeus antaa kuvalle voimakkaan syvyyden tunteen.

Paljasta silmää jäljittelevällä kuvauskulmalla kuvattaessa saadaan aikaan tutun oloinen maisema. Kun halutaan vaihtaa kuvakulmaa zoom-objektiivilla kuvattaessa, kuvaajilla on taipumus kuvata samasta kuvakulmasta vain zoomin syvyyttä vaihdellen. Kuvatessasi kiinteäpolttovälisellä objektiivilla sinun tulee harjoitella ja parantaa kykyäsi vaihdella kuvakulmaa asentoa vaihtamalla.


Kuvaustilanne 2

Henkilökuvaus

DA 35mm F2.4 AL -objektiivi on erityisen hyvä ihmisten luonnollisten ilmeiden valokuvaukseen.
Valokuvaus ”keskusteluetäisyydeltä” mahdollistaa luonnollisten ilmeiden vangitsemisen valokuviin.

smc PENTAX-DA 35mm F2.4AL Standard zoom kit lens
smc PENTAX-DA 35mm F2.4 AL Kittiobjektiivi vakiozoomilla

Keskity luonnollisiin ilmeisiin ja keskustele valokuvattavan kanssa. Luonnollisuus ja rentous ovat avaintekijöitä onnistumiseen. Tämä valokuva otettiin istuttaessa rauhallisesti varjossa penkillä. Objektiivin suuri aukko mahdollistaa kirkkaan tuloksen, jolloin kuvattava erottuu taustasta paremmin kuin standardiobjektiivilla kuvattaessa.

Valovoimaisuuden ero tämän objektiivin ja kiinteäpolttovälisen objektiivin välillä tarkoittaa että terävyysalue on tälle objektiiville hiukan laajempi. Näissä kuvausolosuhteissa kuvattava tuntuu uppoavan taustaan. Jotta voitaisiin päästä samaan tunnelmaan kuin kiinteäpolttovälisellä objektiivilla, kuvaustilanne on valittava siten että tausta on kauempana.


Kuvaustilanne 3

Kukat

Kun haluat saada eläväisempiä tuloksia kasveja ja kukkia kuvatessasi, suosittelemme DA 35mm F2.4 AL -objektiivia. Voit löytää aivan uusia kuvakulmia liikkumalla ja muuttamalla paikkaasi.

smc PENTAX-DA 35mm F2.4AL Standard zoom kit lens
smc PENTAX-DA 35mm F2.4 AL Kittiobjektiivi vakiozoomilla

Valokuvaaja halusi vangita kukkapenkin, mutta samalla säilyttää taustalla seisovan rakennuksen vaikutuksen valokuvaan. Silmäkorkeudelta vakiozoom-objektiivilla kuvattuna syntyi vain sekava kokonaisuus kuvauskohdetta ja taustaa. Valokuvattaessa nousevasta kuvakulmasta lähempänä kukkia hiukan kyyristyvästä asennosta valokuvaaja onnistui luomaan järjestystä kuvaan ja samalla myös tuomaan taustalla näkyvän taivaan paremmin esiin.

Laskemalla valokuvauskulmaa voitaisiin saavuttaa kiinteäpolttovälisen objektiivin kuvaustulos. Tehtäessä muutoksia on tärkeää havainnollistaa liikkumisen ja kulmanvaihdoksen luomat mahdollisuudet sen sijaan että keskittyisi zoomaamaan.Zoomin puuttuminen kiinteäpolttovälisessä objektiivissa auttaa sinua käytännössä kehittämään tätä kykyä liikkua kuvatessasi.


Kuvaustilanne 4

Eläimet

Kokeile kuvata eläimiä DA 35mm F2.4 AL -objektiivilla jyrkistä kuvakulmista. Eläimen kuvaaminen silmänkorkeudelta mahdollistaa eläväisempien ja voimakkaampien ilmeiden vangitsemisen filmille.

smc PENTAX-DA 35mm F2.4AL Standard zoom kit lens
smc PENTAX-DA 35mm F2.4 AL Kittiobjektiivi vakiozoomilla

Suloinen kissanpentu kiinnostuu ympäristöstään helposti. Ohjaamalla pennun katsetta, käyttäen apuna sitä kiinnostavia esineitä, valokuvaaja saa helposti erilaisia ilmeitä filmille. Sisätiloissa kuvattaessa olosuhteet voivat olla odotettua pimeämpiä, mutta epäterävyyttä voi ehkäistä suurentamalla valotusaukkoa, jotta voidaan käyttää nopeampaa suljinaikaa.

Käyttäessäsi kittiobjektiivia kuvaajalla on usein tiedostamaton taipumus valokuvata yhdestä jäykästä kuvakulmasta. Kun liikekoordinaatiosi kehittyy kiinteäpolttovälistä objektiivia käyttämällä, opit vaihtamaan kuvakulmia luovasti myös tätä zoom-objektiivia käyttäessäsi.


Lähellä ihmisen luonnollista näkökulmaa

smc PENTAX-DA 35mm F2.4AL

Standard lens

smc PENTAX-DA 35mm F2.4 AL

smc PENTAX-DA 35mm F2.4 AL 

Tällä objektiivilla saat kuvakulman joka on lähellä normaalia näköaistiamme. Kontrastina zoom-objektiiviin, kiinteäpolttovälisellä objektiivilla kuvakulman muuttaminen onnistuu ainoastaan asentoa ja etäisyyttä muuttamalla. Kittiobjektiivilla voi olla taipumusta johtaa tylsiin ja kesyihin kuvaustuloksiin ihmissilmää jäljittelevän kuvakulmansa vuoksi, joten sinun kannattaa liikkua ympäriinsä vaihtaaksesi kuvakulmaa. Tämä paremman kuvakulman etsiminen mahdollistaa sinulle uusien ja erilaisten kuvien ottamisen.

Kuvaustilanne 1

Maisemakuvaus

DA 50mm F1.8-objektiivilla kuvauskohteen syvyyttä voidaan korostaa käyttämällä kauniita bokeh-sumennusefektejä. Jopa tavallisesta jokapäiväisestä esineestä napattu otos voi muuntautua ikimuistoiseksi valokuvaksi taidokkaalla bokehin käytöllä.

smc PENTAX-DA 50mm F1.8 Standard zoom kit lens

smc PENTAX-DA 50mm F1.8

Vakiozoomillinen kittiobjektiivi

Jotta voitaisiin saada mahdollisimman pehmeä efekti etualan sumennukseen, valokuvaaja valitsi keskipisteekseen kauimpana sijaitsevan osan ikkunakehyksestä. Verrattuna kittiobjektiivilla otettuun kuvaan, etualan sumennuksen efekti on samanlainen, mutta keskipisteen ulkopuolella olevien ikkunankehysten ja ikkunasta heijastuvan näkymän sumennuksessa on selviä eroja kuvien välillä.

Verrattuna kiinteäpolttoväliseen objektiiviin, tämän kuvan pehmeys jää hiukan toivomisen varaan. Käyttämällä vain standardia kittiobjektiivia sinulle tuskin tulee tilaisuuksia nähdä ja kokea näitä selkeitä eroja. Vaihtamalla objektiivia oppiaksesi bokeh-sumennuksen luomasta tunnelmasta, opit paremmin ymmärtämään ja luomaan bokeh-efektejä jopa vakiozoom-objektiivilla.


Kuvaustilanne 2

Henkilökuvaus

Henkilökuvaukseen kontrastia luovalla terävyydellä suosittelemme DA 50mm F1.8-obektiivia. Se on kirkkaampi kuin kittiobjektiivi ja luo kaunista sumennusta taustaan jotta voit ottaa kuvia joissa kuvattava on huomion keskipisteenä.

smc PENTAX-DA 50mm F1.8 Standard zoom kit lens
smc PENTAX-DA 50mm F1.8 Vakiozoomillinen kittiobjektiivi

Kun olet valmis kuvaamaan henkilökuvia hiukan ammattimaisemmalla tunnulla, helpoin objektiivi tähän on kirkas ja valovoimainen keskikantaman vakiozoom-teleobjektiivi jossa valotusaukon maksimikoko on suuri. Asettamalla mallin varjoon kuvaaja pehmensi kuvauskohteen ihon sävyä. Kittiobjektiivilla taustan läsnäolo aiheuttaa kuvaustilanteessa ongelmia.

Erot kohteen ja taustan välillä ovat yksi elementti jotka tekevät valokuvasta ikimuistoisen. Käyttämällä valovoimaista kiinteäpolttovälistä objektiivia voidaan vähentää kuvausympäristön ja taustan luomia rajoitteita, jolloin kuvaajalla on enemmän vaihtoehtoja kuvakulman ja muiden aspektien osalta. Jopa pelkällä vakiozoomillisella kittiobjektiivilla voidaan poistaa taustan luomia ongelmia kuvattaessa taidokkaasti toimimalla.


Kuvaustilanne 3

Kukat

DA-50mm F1.8-objektiivilla voit luoda kuvaavaa bokeh-sumennusta joka tuo kuvauskohdetta esille, mutta myös vangitsee taustan.
Kuvauskohteen vaikutusta voidaan korostaa vielä pidemmälle rajaamalla taidokkaasti kuvattavana olevan kohteen aluetta kapeammaksi.

smc PENTAX-DA 50mm F1.8 Standard zoom kit lens
smc PENTAX-DA 50mm F1.8 Vakiozoomillinen kittiobjektiivi

Paras lähestymistapa kukkien kuvaamisessa on löytää kauniita yksilöitä jotka erottuvat ympäristöstä. Alkajaisiksi paikanna kuvauskohteeksi tulevat kukat. Sitten, kiinnittämällä huomiota ympäristöön, voit suunnitella syntyvän valokuvan siten että se hyödyntää etualalle syntyvää bokeh-sumennusta kuten tässä kuvassa on tehty.

Kukat jotka tuntuvat erottuvan edukseen paljaalla silmällä tarkasteltuna voivat vaipua taustaan kuvattaessa kuten tässä kuvassa on käynyt. Kevyet kuvakulman muutokset voivat olla tekijä tässä. Kiinnitä kuvakulmaan huomiota jopa vakiozoomillista kittiobjektiivia käyttäessäsi, jotta saisit oikean kulman parasta mahdollista kuvaa varten.


Kuvaustilanne 4

Eläimet

DA 50mm F1.8-objektiivi on vahva liittolainen liikkuvia eläimiä kuvattaessa. Objektiivin ominaisuus kevyesti sumentaa vaikeasti kontrolloitavia taustoja jolloin voit vapaasti keskittyä kuvattavaan kohteeseen.

smc PENTAX-DA 50mm F1.8 Standard zoom kit lens
smc PENTAX-DA 50mm F1.8 Vakiozoomillinen kittiobjektiivi

Tämän objektiivin mielekkyys korostuu selkeästi yllä olevassa kuvassa näkyvässä bokeh-sumennuksessa johon tausta tuntuu häviävä kokonaan. Toisin kuin vakiozoomillisella kittiobjektiivilla, tämän objektiivin korkea valovoimaisuus suuren aukkokoon johdosta tarkoittaa että sillä voidaan kuvata varsin nopeallakin suljinajalla ilman että tarvitaan kovin korkeita herkkyysasetuksia.

Kissanpennun ilme tässä kuvassa on suloinen, mutta mitä enemmän tätä kuvaa katsoo, sitä ongelmallisemmalta taustan tunnelma tuntuu. Lapset ja eläimet kuten kissat eivät usein liiku kuvaajan haluamalla tavalla. Kun taustan valintaan ei ole mahdollista vaikuttaa, yksi ratkaisu kuvaustilanteissa on bokehin käyttö.


Objektiivi jolla voit helposti nauttia bokeh-sumennuksen luomista efekteistä.

smc PENTAX-DA 50mm F1.8

Keskikantaman teleobjektiivi

smc PENTAX-DA 50mm F1.8
smc PENTAX-DA 50mm F1.8

Tässä objektiivissa on keskikantaman zoom-objektiivi. Tämän kuvakulman määrittelevä tekijä on että sillä on helppo erottaa kuvauskohde taustasta. Koska siinä on valovoimainen suurimman aukon koko, objektiivilla on helppo saada aikaan pehmeitä bokeh-sumennusefektejä, joita voidaan käyttää kuvauskohteen erotteluun vielä selkeämmin. Valitsemalla hiukan kauempana olevan pääkohteen helpotat kuvan rajaamista etu- ja taka-alalle syntyvän sumennuksen aikaan saamiseksi.

Kuvaustilanne 1

Maisemakuvaus

Jos haluat kuvata maisemia jotka ovat avoimempia, dynaamisempia ja rajoittamattomampia, suosittelemme DA FISH-EYE 10-17mm F3.5-4.5 ED [IF] -objektiivia.
Voit luoda hauskoja ja mielenkiintoisia kuvia asettamalla kuvausalueesi reunalle suurempia esineitä.

smc PENTAX-DA FISH-EYE 10-17mmF3.5-4.5 ED [IF] Standard zoom kit lens

smc PENTAX-DA FISH-EYE 10-17mm F3.5-4.5 ED [IF]

Vakiozoomillinen kittiobjektiivi

Sisällyttämällä kauniin ja kirkkaan taivaan taustalla kuvaan, valokuvaaja otti tässä kuvassa puun keskipisteeksi. Rakennuksen kulmat taipuvat ja vääristyvät, mutta taipuminen ja vääristyminen ovatkin kalansilmälinssin selkeimmät ominaisuudet. Jos liikut kauemmas kuvauskohteesta vääristymä vähenee ja vahvistaa kuvaan syntyvän laajenemisen tuntua.

Liikkumalla kauemmas pisteestä jossa kalansilmäobjektiivilla otettu kuva otettiin, tätä kuvattaessa valokuvaaja yritti saada aikaan samanlaisen lopputuloksen. Puun läsnäolo kuvassa tuntuu, mutta kuvan laajenemisen tunne on erilainen. Jos haet kuvattaessa juuri laajenemista, sinun kannattaa valita työkaluksesi kalansilmäobjektiivi.


Kuvaustilanne 2

Potretit

Jos haluat ottaa dynaamisia henkilökuvia, suosittelemme DA-FISH-EYE 10-17mm F3.5-4.5 ED [IF]-objektiivia.
Kuvaamalla paljon suoria viivoja sisältävää taustaa vasten korostat syntyvää vääristymistä, luoden hauskan kuvan jossa on erikoinen tunnelma.

smc PENTAX-DA FISH-EYE 10-17mm F3.5-4.5 ED [IF] Standard zoom kit lens
smc PENTAX-DA FISH-EYE 10-17mm F3.5-4.5 ED [IF] Vakiozoomillinen kittiobjektiivi

Tämä kuva otettiin sisäterassilla kulmasta joka luo kuvaan syvyyttä ja laajenemisen tuntua. Verrattuna kittiobjektiiviin, kalansilmäobjektiivilla otetussa kuvassa syvyyden tuntu korostuu. Kuvattava tuntuu suorastaan yrittävän olla hukkumatta kuvan laajenevaan tuntuun tekemällä dramaattisen korotetun eleen.

Syvyyden tunnelmaa luodakseen valokuvaaja kyyristyi alas kevyesti ottaessaan tätä kuvaa. Yksinään katsottuna kuva on kauniisti hahmoteltu, mutta sen efekti tuntuu laimealta kalansilmäobjektiiviin verrattuna. Objektiivin vaihtaminen on yksi vaihtoehto, jolla voit luoda vaihtelua kuviisi.


Kuvaustilanne 3

Kukat

Jos haluat painottaa kuvassasi kukan muotoa, suosittelemme DA FISH-EYE 10-17mm F3.5-4.5 ED [IF]-objektiivia.
Kukan kuvaaminen eri kuvakulmista tuottaa erilaisia muodonmuutoksia, jolloin voit luoda kuvia joilla on voimakas vaikutus katsojaan.

smc PENTAX-DA FISH-EYE 10-17mmF3.5-4.5 ED [IF] Standard zoom kit lens
smc PENTAX-DA FISH-EYE 10-17mm F3.5-4.5 ED [IF] Vakiozoomillinen kittiobjektiivi

Kuvattaessa pyöreitä kukkia, yksi tämän objektiivin luomista efekteistä on kukan läsnäolon korostaminen lisäämällä vääristymistä. Tämä on erittäin tehokasta kukissa joissa on paljon pyöreitä muotoja, kuten auringonkukissa. Taustan laajenevuus saa aikaan hyönteisen näkökulmasta otetun kuvan. Yritä kuvitella itseäsi hyönteiseksi etsiessäsi kuvakulmaa tämänkaltaiselle valokuvalle.

Jos kuvaamisen tarkoitus on vangita kukkasen kauneus valokuvaan taidokkaasti, kittiobjektiivi on parempi valinta. Vaikka tässä kuvassa on kauneutta, se jää vaille yllätyksellisyyden tuntua joka vaikuttaa katsojaan viereistä kuvaa tarkastellessa. Kokeile objektiivin vaihtoa pakokeinona syndroomasta, jossa maisemakuvasi näyttävät aina joltain minkä katsoja on nähnyt jo aiemmin.


Kuvaustilanne 4

Eläimet

Suosittelemme kalansilmäobjektiivia myös koomisiin otoksiin kuten ns. “isonenäisiin” kuviin. Vaihtamalla etäisyyttä kohteeseen kuvatessa voit valokuvata monia hauskoja ilmeitä.

smc PENTAX-DA FISH-EYE 10-17mm F3.5-4.5 ED [IF] Standard zoom kit lens
smc PENTAX-DA FISH-EYE 10-17mm F3.5-4.5 ED [IF] Vakiozoomillinen kittiobjektiivi

Kun valokuvaaja lähestyi leikkitelineessä loikoilevaa kissaa, kissa itsekin kiinnostui kuvaajasta ja siirtyi lähemmäs. Jos katsot kuvauskohdetta etsimen kautta, lähestyt itse kissaa kameran mukana, joka voi aiheuttaa eläimessä varovaisuutta. Suosittelemme että käytät live-katselutoimintoa ja vain siirrät kameraa itsessään kohti kuvattavaa.

Kittiobjektiivi on kelvollinen käytännöllisesti kauniiden kuvien ottamiseen. On kuitenkin tilanteita joissa vain kauniin kuvan nappaaminen tuntuu riittämättömältä. Käyttämällä objektiivia jossa äärimmäiset vaihtelut ovat mahdollisia, luot virkistävää vaihtelua kuvaamiseen joka voi myös luoda mahdollisuuksia esineiden ja asioiden tarkasteluun täysin uusista näkökulmista.


Objektiivi joka luo laajenevia ja muotoa muuttavia kuvia

smc PENTAX-DA FISH-EYE 10-17mmF3.5-4.5 ED [IF]

Kalansilmäobjektiivi

smc PENTAX-DA FISH-EYE 10-17mm F3.5-4.5 ED [IF]
smc PENTAX-DA FISH-EYE 10-17mm F3.5-4.5 ED [IF]

Tämä objektiivi antaa erittäin laajan katselukulman, ultralaajasta kalansilmän laajuuteen. Kuvan kulmien laajenevuus menee paljon ihmissilmän näkökykyä pidemmälle. Objektiivin läpi katsottaessa näet laajenevuutta joka on kaukana todellisuudesta. Objektiiville ominainen muodonmuutos korostuu lähestyttäessä kohdetta. Kun totut kalansilmäobjektiivin luomaan kuvakulmaan, voit välttää monotonista riippuvuutta äärimmäisiin efekteihin ja laajentaa kalansilmäobjektiivin käyttötarkoituksia liikkumalla kauemmas kohteesta ja kuvaamalla keskipitkältä matkalta.

Kuvaustilanne 1

Maisemakuvaus

Jos löydät laajasta maisemasta mielenkiintoisen kuvauskohteen, suosittelemme kuvaamaan DFA MACRO 50mm F2.8-objektiivilla.
Makrolinssillä vangitset pienet yksityiskohdat kittiobjektiivia tarkemmin.

smc PENTAX-D FA Macro 50mm F2.8 Standard zoom kit lens

smc PENTAX-D FA Macro 50mm F2.8

Vakiozoomillinen kittiobjektiivi

Kuvaaja keskitti huomionsa luukkua kiinni pitävän salvan metalliosiin. Hän varoi menemästä liian lähelle kohdetta, jolloin sen luoma tunnelma säilyi. Lähelle liikkuminen on yksi makrolinssin käytön hauskoista ominaisuuksista, mutta joissain tilanteissa yleisen tasapainon säilyttäminen kannattaa huomioida.

Tässä kuvassa valokuvaaja lähestyi samalle etäisyydelle kuin makrolinssiä käytettäessä. Korkea suoritustaso vakiozoomillisessa kittiobjektiivissa voidaan tällaisissa kuvissa valjastaa hyvin kuvaajan käyttöön. Katsele tarkasti tätä ja muita esimerkkikuvia herätelläksesi huomiokykyäsi pienille eroille kiinteäpolttovälisellä objektiivilla ja vakiozoomillisella kittiobjektiivilla otettujen kuvien välillä.


Kuvaustilanne 2

Henkilökuvaus

DFA MACRO 50mm F2.8-objektiivilla voit keskittyä ihmisruumiin pieniin yksityiskohtiin kuten sormenpäihin.
Makrotasolla kuvatessa kuvan luoma vaikutus vaihtelee riippuen kuvan keskipisteen mukaan, joten voit ottaa kuvia joissa on paljon vaihtelevuutta.

smc PENTAX-D FA Macro 50mm F2.8 Standard zoom kit lens
smc PENTAX-D FA Macro 50mm F2.8 Vakiozoomillinen kittiobjektiivi

Valokuvaajan huomio kuvassa on sormenpäissä jolloin kuvan keskipiste on keskisormen kynnessä. Kun keskipiste on selvitetty, bokeh-sumennus kuvassa siirtyy sulavasti taustalle. Kynnen selkeästi voimakkaampi kiilto kittiobjektiivilla otettuun kuvaan verrattuna todistaa makro-objektiivin terävyyttä.

Valon luomien erojen korostus näkyy tässä kuvassa selkeästi kun voidaan vertailla kahta samasta tilanteesta eri objektiivilla otettua kuvaa. Jos kuvia olisi vain yksi, kittiobjektiivilla otettu kuva näyttäisi yksinään varsin hyvältä. Vaihtamalla objektiiveja pääset itse kokemaan näitä eroja.


Kuvaustilanne 3

Kukat

Jos haluat päästä lähemmäs vangitaksesi kukat kuviin mahdollisimman suurina, se sujuu DFA MACRO 50mm F2.8-objektiivilla.
Jopa kukan terälehtien sisäiset suonet ja muut yksityiskohdat korostuvat eläväisesti.

smc PENTAX-D FA Macro 50mm F2.8 Standard zoom kit lens
smc PENTAX-D FA Macro 50mm F2.8 Vakiozoomillinen kittiobjektiivi

Valokuvaaja liikkui niin lähelle terälehteä kuin mahdollista tätä kuvaa varten. Tässä näemme makro-objektiivin ja kittiobjektiivien välisen eron selkeästi. Yksi tapa kuvata kukkia on hyödyntää ympäristön luomaa vaikutusta sisällyttämällä se kuvaan, mutta kuvatessa kukkien osia todella läheltä suosittelemme erikseen siihen suunniteltua objektiivia.

Tämä kuva otettiin minimietäisyydeltä johon kittiobjektiivilla päästiin. Kukan hennon pehmeyden vangitsemiseen olisi hyvä päästä vieläkin lähemmäksi kuin yllä olevassa kuvassa. Kukkien kuvaamiseen makro-objektiivi tuo paljon vapauksia kuvaajalle, tehden ikimuistoisten kuvakokonaisuuksien tekemisestä helpompaa.


Kuvaustilanne 4

Eläimet

DFA-MACRO 50mm F2.8-objektiivilla voit keskittyä pieniin yksityiskohtiin ja löytää uusia ulottuvuuksia joita et tavallisesti kuvatessa huomaa.

smc PENTAX-D FA Macro 50mm F2.8 Standard zoom kit lens
smc PENTAX-D FA Macro 50mm F2.8 Vakiozoomillinen kittiobjektiivi

Tässä silmässä sijaitsee villieläimen voimakkuus. Kokonaiskuva kissasta voi luoda ainoastaan suloisen vaikutelman, mutta keskittymällä vain osaan kuvattavasta kissasta voidaan luod aivan uusia vaikutuksia. Lähelle pääsemiseksi kannattaa ensin antaa kissan tutustua sinuun ja sitten lähestyä kuvauskohdetta hitaasti.

Valokuvaaja yritti vangita tämän kissan rauhallisen ilmeen filmille. Pyöreiden pupillien lumo luo hyvin erilaisen vaikutelman kuin viereisessä makro-objektiivilla kuvatussa otoksessa. Objektiivin vaihto luo mahdollisuuksia oppia erilaisista kuvista.


Objektiivi oivalluksista ja löydöksistä nauttimiseen.

smc PENTAX-D FA Macro 50mm F2.8

Makro-objektiivin

smc PENTAX-D FA Macro 50mm F2.8
smc PENTAX-D FA Macro 50mm F2.8

Makro-objektiivin selkein ominaisuus on sen kyky päästää kuvaaja todella lähelle kohdetta. Löydökset, joita tehdään hyvin läheltä kuvattaessa, ovat täynnä iloa ja ihmetystä, jotka ovat valokuvaamisen avainasioita. Valokuvaaminen on helpompaa jos ensin tutkit kuvauskohdetta tarkasti omilla silmilläsi ja valitset kohdan johon haluat keskittyä. Kun pääset todella lähelle ja kuvattava kohde hahmottuu eteesi valtavana, huomaat pienilläkin liikkeillä olevan suuria vaikutuksia. Mahdollisiin vaihtoehtoihin kuuluu sulkijanopeuden nostaminen tai se, että odotat laukaisemisen painamista juuri siihen hetkeen asti kun tuuli hetkeksi tyyntyy.