PENTAX 645 Z - Kuvaus

43.8 x 32.8mm

Vertaansa vailla oleva tarkkuus ja luonnollinen tunnelma suurella CMOS-kuvakennolla.

Resoluution tarkkuus sekä kuvattavan kohteen koon luoma syvyysvaikutelma. Juuri näistä syistä keskikoon kamerat ovat valinta ammattikuvaukseen, kun halutaan keskittyä kuvan laatuun. Pentax 645Z on varustettu suurella 43.8 x 32.8 mm CMOS-kuvakennolla. Koon ollessa noin 1.7-kertainen pienempään 35mm-formaatiin verrattuna, päästään kuvaustuloksessa korkeammalle terävyysasteelle ja kohteen tunnelma saadaan paremmin tallennettua. Lisäksi, terävyysalueen ollessa matalampi, sumennusefektejä voidaan kontrolloida vapaammin. Pentax 645Z on kaiken kaikkiaan tehokkaampi ja ilmeikkäämpi keskityttäessä yksittäisiin asioihin, kun haluat vangita ilmeikkäitä ja kutkuttavia valokuvia.

Ylitä vanhat standardit
51.4 miljoonaa tehollista pikseliä

Pentax 645Z:n tehollisten pikseleiden määrä on noin 51.4 miljoonaa. Tällä pikselimäärällä päästään ennennäkemättömiin tuloksiin erityisesti maisemia kuvattaessa, kun tarvitaan mahdollisimman korkeaa resoluutiota. Terävyyden ja yksityiskohtien tiheyden eroavaisuudet erottuvat selkeästi jopa A3-tulosteissa. Lisäksi, jokaisen kuvan sisältämän suuren informaatiomäärän johdosta RAW-tiedostomuodolla työskenneltäessä, mahdollisten sävyerojen esiintyminen vähenee huomattavasti, mahdollistaen asetusten vaihtamisen ja jälkieditoinnin rohkeasti ilman pelkoa kuvan pilaamisesta.

Enemmän valotusasetuksia
Max. ISO 204800

 

Äärimmäisen korkea ISO-herkkyys 204800 on mahdollistettu hienovaraisella ja perusteellisella kohinan käsittelyllä kuvaprosessorin ja kuvasensorin korkean signaali-kohinasuhteen ansiosta.Erittäin korkea kuvauslaatu on mahdollistamMyös korkeilla ISO-herkkyyksillä kohinanpoiston ja ääriviivojen sumennuksen ansiosta. Jopa samoissa kuvausolosuhteissa suurempi vapaus valotusasetuksien ja aukkokoon suhteen mahdollistaa kuvaajan kontrollin sumennuksen ja kuvan tunnelman kannalta juuri tämän haluamalla tavalla.

Käsittele n.51.4 miljoonan aktiivisen pikselin kuvausdata silmänräpäyksessä
PRIME III-kuvaprosessori

645Z käyttää Pentaxin uusinta Prime III-prosessoria. Tämä prosessori on edeltäjäänsä Prime II -mallia noin viisi kertaa nopeampi ja suurtenkin datamäärien käsittely välittömästi on helppoa. Prosessori mahdollistaa myös nopeamman toimivuuden kameralle, esimerkkinä erittäin nopea esikatselutoiminto.

Objektiivin resoluution parhaat ominaisuudet esiin tuova design-konsepti.
AA-Suodatinvapaa kenno

Vaikka värivääristymät ja moiree-efektit saadaan poistettua, alipäästösuodatin valitettavan usein vähentää kuvan lopullista tarkkuutta. Tämä suodatin poistettiin 645Z:n kuvakennosta osana kameran suunnittelua, jotta voitaisiin mahdollistaa suurin mahdollinen resoluutio. Tällä suunnittelulla objektiivin ja kuvakennon potentiaali on maksimoitu; vertaansa vailla olevalla resoluutiolla voidaan tallentaa maisemakuvauksessa jopa taustalla olevien puiden yksittäiset lehdet.

Varustettu taittumisen ja väriaberraation korjauksella
Linssikorjaustoiminto

Pentax 645Z on varustettu täysitoimintoisella objektiivinkorjaajalla. Yhdessä vääristymien ja suurentumien korjauksen sekä linssin värivirheiden korjauksen kanssa, nyt myös reunavalotuksen korjaus sekä diffraktion korjaus on lisätty täydentämään korjaustoimintoja.Objektiivin pysäyttämisestä kesken kuvaustilanteen syntyvät vääristymät korjaantuvat itsestään Pentax 645Z:n korjaustoiminnon ansiosta. Lisäksi, 645Z on varustettu rajakorjaustoiminnolla, RAW-tiedostomuodolla työskenneltäessä. Tämä kamera tukee korkealaatuista lopputulosta.

[Erityisen korkealaatuinen kuvaustulos CMOS-kuvakennolla]

Sulavat ja hienorakenteiset porrastukset
Suuri CMOS-kuvakenno mahdollistaa suuren pikselitiheyden ja erittäin hyvän signaalikohinasuhteen jopa korkeilla pikselimäärillä. Puhkipalaminen ja varjostusten menettäminen ovat harvinaisia Pentax 645Z’llä, ja sävyerojen syntymistä tapahtuu vain korkeapikselisillä alueilla. Sulava värien ja varjojen liittyminen tuottaa tarkempi ja yksityiskohtaisempia kuvia.

Kauniita sumennuksia ja rikasta kolmiulotteista tuntua
Keskikoon kameroiden ominaisuudet tulevat myös hyvin esiin sumennusefekteissä, jossa terävyysalue on lyhyempi ja sumennukset sulavia. Maksimiaukolla kuvatut kohteet vaikuttavat ennen näkemättömän kolmiulotteisilta, jopa kolmiulotteisemmilta kuin paljaalla silmällä katsottaessa. Nämä ominaisuudet tuottavat pehmeää ja rikasta kolmiulotteista kuvauslaatua ja tunnelmaa, jotka ovat erityisesti keskikoon kameroille ominaisia, luoden syvempää merkitystä sisältäviä valokuvia.

Nopea vasteaika

Liikuteltavuus – Mikä puuttui keskikoon digitaalijärjestelmäkameroista.

Nopea vasteaika ja toiminta on saavutettu uudistamalla tiedostojen käsittely kokonaan. Automaattitarkennuksen lisäksi kuvankäsittelyn nopeutta ja esikatselutoiminnon nopeutta on nostettu merkittävästi, verrattaessa esimerkiksi Pentax 645D -malliin. Lisäksi mallissa on suuren kapasiteetin puskurimuisti ja muistikortille tallentamisen nopeutta on nostettu, helpottaen RAW-formaatin kuvien ottamisen sarjakuvauksella. Nämä ominaisuudet mahdollistavat sulkijan laukaisun sarjassa mukavammin kuin aiemmin oli mahdollista keskikoon kameroilla. Pentax 645Z onkin ihanteellinen muotokuvaukseen ja liikkuvien kohteiden kuvaamiseen.

Kehittynyt automaattitarkennus korkeaan tarkkuuteen
SAFOX 11

Pentax 645Z:ssä käytetty automaattitarkennus on nimeltään SAFOX 11. Diffraktiolinssejä käytetään optisessa järjestelmässä taittumisen vaimentamiseksi. Terävöitäessä kuvia kennossa saavutetaan erittäin korkea tarkennustulos. Kamerassa on myös valonlähteen tunnistava sensori pientenkin tarkennusta häiritsevien tekijöiden poistoon keinotekoisista valonlähteistä johtuen. Tämä korkeatasoinen tarkennus- ja vastejärjestelmä täyttää korkearesoluutioisten valokuvien vaatimukset täydellisesti.

Erinomainen tarkennustulos
F2.8 yhteensopiva automaattitarkennus

Ruudun keskellä olevat kolme automaattitarkennuspistettä tukevat F2.8-aukkoa. Käytettäessä objektiivia jonka maksimiaukkokoko on F2.8, tarkasti kohdallaan oleva tarkennus onnistuu. Tämä on erityisen hyödyllistä kun halutaan saavuttaa erityisen lyhyt syväterävyysalue tai ottaa erityisen tarkkoja kuvia.

Vangitse hankalasti nähtävät kohteet huonoissakin valaistusolosuhteissa
-3EV-yhteensopiva automaattitarkennus

Käytettäessä erityisherkkää automaattitarkenninta pystytään tarkentamaan todella hämärässä, jopa -3EV-arvolla. Jopa tummemmilla kohteilla, joiden näkeminen paljaalla silmällä voi olla hankalaa, tämä automaattitarkennin tuottaa sulavaa ja virheetöntä tarkennusta suurellekin määrälle erilaisia kuvauskohteita.

Erinomainen kuvauskohteen tunnistus
27 automaattitarkennuspistettä

Kamerassa on 27 automaattitarkennuspistettä. Niistä 25 on ristimallisia, varustettu linjasensoreilla sekä vaaka- että pystytasossa. Erinomainen tunnistustoiminto toimii kaikissa kohteissa.

Kamera analysoi kohteen ja optimoi toimintojen käytön ja kontrollin
Pentax Real Time Analysis -järjestelmä

Tämä toiminto tunnistaa värijakauman ruudulla, kohteen värin, kohteen liikkeet ja optimoi automaattiset valotusasetukset, automaattitarkennuksen ja valkotasapainon automaattisen linkityksen ja kontrollin. Toiminnon selkärankana toimii kohdeanalysaattori joka automaattisesti yhdistää n. 86 000 pikselin RGB- mittausanturin ja Prime III-prosessorin. Kattavan kuva-analyysin ansiosta korkea tarkkuus ja tasainen kuvaustulos on helppo saavuttaa.

Uskollisesti tallentaa värin, muodon ja liikkeen tarkkaa analyysia varten
N. 86 000 pikselin RGB-mittausanturi

Pentax 645Z käyttää noin 86 000 pikselin RGB-mittausanturia joka tallentaa kohteet reaaliajassa, tunnistaen kirkkauden, värit ja liikkeen niin tarkasti että liikutaan jo aivan eri tasolla kuin perinteisessä 77-alueen mittausjärjestelmässä. Valotusarvon alaraja on -1EV (ISO 100/55mm, F2.8). Tämä toiminto mahdollistaa suuren tarkkuuden jopa alhaisissa valaistustilanteissa.

Erinomainen värien toisto kaikilla alueilla
Multi-pattern auto WB

Pentax 645Z on varustettu Multi-Pattern Auto WB-toiminnolla, joka jakaa ruudun pieniin osiin ja valkotasapainottaa jokaisen alueen optimaalisesti. Tämä toiminto korjaa automaattisesti eriävistä valonlähteistä, varjoista ja auringonvalosta johtuvat värien lämpösävyerot, ja antaa vakaan värientoiston joka näyttää samalta kuin paljaalla silmällä katsottaessa.

Korkea muistiinkirjoitusnopeus
Tilaa kahdelle muistikortille

Kahden muistikortin paikka täyttää UHS-I-standardin. Korkeatehoinen muistiin tallennus ja kirjoituspuskurin nopea tyhjennys takaavat nopean kuvaustehon. Tiedostot myös tallennetaan erikseen kahdelle erilliselle korttipaikalle varmuuskopioiden tallennusta varten, kameran osatessa erotella RAW/JPEG-formaatit. Kamerassa voidaan käyttää myös Eye-Fi-kortteja ja FLU-kortteja (O-FC1, lisävarusteena).

Joustavuutta kuvakulmiin

Varustettu kallistettavalla LCD-näytöllä jonka kallistuskulmaa voidaan vaihdella -35° ja 125° välillä.

Pentax 645Z on varustettu LCD-monitorilla jossa on kallistusominaisuus. Näyttöä voidaan kallistaa 35° alaspäin ja 125° ylöspäin tarvittaessa. Yhdessä 3.2 tuuman n. 1.037 miljoonan pikselin kokoisen korkearesoluutioisen näytön kanssa jossa on laajakuvakatseluominaisuus, mahdollistetaan korkeista ja matalista kuvakulmista kuvaaminen monitorista katsomalla. Monitorin aukoton muotoilu myöskin vaimentaa sisäisiä heijastuksia. Tavallista paksumman lasin ja AR-kalvon ansiosta monitori on huippukirkas, naarmuilta suojattu sekä myöskin murskaantumista kestävä.

Kontrastiin pohjautuva automaattitarkennus
Live View

Tämä kameramalli on varustettu Live View-toiminnolla jota voidaan käyttää erinomaisesti tarkennuksen määrittelyyn näyttöä suurentamalla (enint. 16x suurennos). Erittäin korkean tarkennuksen määrittävän Contrast AF-toiminnon lisäksi voit asettaa kameraan myös Focus Peaking-toiminnon ja kasvot tunnistavan Face Detect-automaattitarkennustoiminnon. Koska tietyt efektit heijastuvat erityisen hyvin tältä näytöltä tarkasteltaessa (kuten Custom Image ja valkotasapaino), voit laajentaa kuviesi ilmeikkyyttä.

Liikkuvaa kuvaa käsikuvauksella
Integroitua suunnittelua

Pentax 645Z on ottanut perinteisen DSLR-tyylin Pentax 645-sarjalta sen integroidun etsimen, kuvasensorin ja tukevan kahvansa muotoilun. Vertaansa vailla oleva toiminnan luotettavuus ja erinomainen tarkennusominaisuus poistavat huolesi siitä, että kuvaustulos epäonnistuisi erillisen digitaalisen perän huonon liitännän tai huonosti kiinnitetyn objektiivin ja siitä johtuvien tarkennusvirheiden takia. Lisäksi, optimoidun kameran painon ja hyvin muotoillun kahvan ansiosta tämä keskikoon digijärjestelmäkamera takaa hyvän liikkuvan kuvauksen käsikuvatessakin.

Suuri kuvauskenttä joka on saatavilla vain keskikoon kameroissa
Optinen etsin

Jotta kameran runko olisi mahdollisimman kompatkti, etsimen suunnittelussa päädyttiin trapetsoidiprismaan. Kiinnitys on kallistettu 9° kulmaan runkoon nähden, optimoiden parasta optista reittiä pienemmän kokonaiskorkeuden aikaan saamiseksi. Etsimen optiseen järjestelmään on käytetty keplermallista teleskooppia, jolla saavutetaan paitsi suuri suurennusteho, myös leveä katselualue.

Selviää 100 000 kuvan toimivuustesteistä liehuvin lipuin
Korkealaatuista ja kestävää mekaniikkaa

Pentax 645Z on varustettu erittäin nopealla ja kestävällä suljinmekanismilla, joka selviää 100 000 kuvan kuvaustesteistä mainiosti, kaksinkertaisen määrän Pentax 645D:hen verrattuna. Tällä kestävyydellä kuvaajan on helppo toteuttaa yhtäjaksoista kuvausta ja ottaa kuvia liikkuvista kohteista joita kuvataan usein. Myös digitaalisten arkistojen tekeminen on mahdollista; kaikki edellämainitut ovat osa ammattikuvaajien tarkkoja vaatimuksia, jotka kaikki täyttyvät tällä kameralla.

Säänkestävä runko joka pitää sateen ja pölyn pois kamerasta
Pölynkestävä, vettä hylkivä rakenne

Tämän kameramallin suunnittelussa ollaan varauduttu myös huonoihin kuvausolosuhteisiin, sillä tässä mallissa pölynkestävyys ja vettähylkivyys on otettu huomioon. 76 saumaa mukaan lukien napit, säätimet ja suojukset on tarkoin tiivistetty jotta vesipisarat, kosteus ja pöly pysyvät loitolla. Samaa rakennetta käytetään AW-objektiiveissa. Yhdistettynä AW-objektiiviin tällä kameralla voidaan kuvata jopa erittäin vaativissa olosuhteissa kuten vesiputouksissa ja pölyisissä tilanteissa.

Hyvää kuvaustulosta jopa kylmässä
Kylmyyttä kestävä rakenne takaa toimivan kuvaustuloksen -10°C asti.

Tämä kameramalli on testattu toimivaksi -10°C-olosuhteissa ja olemme varmistaneet tarkkuuden, vakauden, vasteajan ja akun kestävyyden näissä lämpötiloissa. Tämän kameran voi huoleti viedä mataliinkin lämpötiloihin joissa digijärjestelmälaitteet eivät normaalisti toimi optimaalisesti.

Kevyttä ja kestävää
Magnesium-metalliseoksesta valmistettu ulkokuori

Kameran ulkokuori ja kallistettavan LCD-monitorin rakenteet on tehty erittäin kevyestä ja kestävästä magnesium-metalliseoksesta. Tämä materiaali on ennennäkemättömän iskun- ja lämmönkestävää, suojaa elektromagneettiselta säteilyltä, kestää kulutusta ja on hyvin luotettavaa. Se kestää kovaakin kulutusta ja suojelee kameran sisältä löytyviä herkkiä tarkennusmekanismeja.

Tarkka ja kestävärakenteinen runko
Alumiininen painevalettu runko

Objektiivin kiinnitystä, etsintä ja optista järjestelmää tukevan rungon tekeminen vaatii korkeaa kestävyyttä ja tarkkoja mittasuhteita. Painevalettu alumiinirunko valittiin sen erittäin korkean kestävyyden takia, lopputuloksen ollessa tarkkuudella koottu ja tukeva. Lisäksi, kuvasensori on kiinnitetty alustaan lämpöä eristävällä suojalla. Lämpö poistuu alustan takaosasta, vähentäen fotoreseptoreista johtuvaa kohinaa.

Pölyn poistaminen ultraäänivärähtelyllä
DR II ja Dust Alert

Pentax 645Z on varustettu DR II (Dust Removal II, pölynpoisto)-toiminnolla, jotta kerääntyvien pölyhiukkasten aiheuttamat ongelmat voidaan poistaa. DRII voi tehokkaasti poistaa kaikki CMOS-kuvasensorin pintaan mahdollisesti kerääntyvät pölyhiukkaset värisyttämällä pietsosähköistä ultraviolettivalon ja infrapuna-aaltojen vaimennuselementtiä (UV/IR reduction filter) ylisoonisella nopeudella.

Luo vaikuttavia kuvaustuloksia kolmiulotteisuudella ja korkeilla herkkyysasetuksilla

Elokuvakuvaustoiminnot

Pentax 645Z’llä voit tallentaa Full HD-videota (60i) tai HD-videota (60p). Jopa täydellä resoluutiolla, kun Pentax 645Zn suurta kuvasensoria hyödynnetään, saavutetaan 35mm elokuvakameroita ja 35mm full-frame-kameroita vastaava kuvaustulos täynnä kolmiulotteisia yksityiskohtia. Koska voit käyttää Custom Image-efektejä kuten Cross Process-toimintoa, voit tuottaa videota jossa on varsin laaja sävyvaihtelu. Maksimiherkkyyden asettaminen ISO 3200-kuvausta varten on myös mahdollista. Yksi eduista on että voit ottaa tehokasta videokuvaa myös vähäisessä valaistuksessa. Sisäänrakennetun stereomikrofonin lisäksi Pentax 645Z’ssä on ulkoinen mikrofonipaikka (äänen tasoja voidaan säätää).
Pakkausformaatti on MPEG-4 AVC / H.264 ja tiedostoformaatti on MOV.

Tallenna elokuvia joilla on nelinkertainen resoluutio Full HD’hen verrattua
4K intervallikuvaus

Kamerassa on 4K interval-kuvaustoiminto, jolla voit ottaa kuvia tietyllä intervallilla ja yhdistää ne videokuvaksi. Resoluutio on noin neljä kertaa Full HD -videota suurempi. Tällä toiminnolla voit kokea korkearesoluutioisen elokuvan ihmeellisen maailman. Full HD ja HD ovat myös tuettuja formaatteja.

-Pakkausformaatti on Motion JPEG, tiedostoformaatti AVI.
-Kuvausintervalli voidaan asettaa 2 sekunnista tuntiin ja kuvausaika voidaan säätää 14 sekunnista 99 tuntiin. Kuvausmäärä joka on saatavissa asetetulle intervallille vaihtelee asetetun kuvausintervallin mukaan.

-Suurin sulkijanopeus on 1/30sec.

-4K interval-elokuvan toistoon tarvitaan tietokonelaitteisto joka tukee 4K-interval-elokuvia.

TIFF-tiedostoja tukevien formaattien tallennus
RAW/JPEG/TIFF

Tallennettava formaatti voidaan valita RAW, JPEG ja TIFF-formaateista. RAW-kuville, Pentaxin oma Pentax-original PEF on tuettu, samoin kuin DNG, joka toimii hyvin erityisesti Adoben ohjelmistojen kanssa. JPEG-tiedostoja voidaan tallentaa yhdessä RAW-tiedostojen kanssa yhtä aikaa, ja tiedostokoot ja kuvalaadut ovat säädettävissä. Voit valita TIFF-formaatin kun haluat tallentaa pakkaamatta tiedostoja.
*TIFF-tiedostoja ei voida tallentaa yhtä aikaa RAW ja JPEG-formaattien kanssa.

Laaja valikoima säädettäviä toimintoja
RAW-kuvankäsittely kameralla

RAW-dataa voidaan käsitellä kameralla ja tallentaa JPEG- tai TIFF-tiedostoiksi. Pentax 645Z sisältää laajan valikoiman nopeita säätötoimintoja. Nauti kuvien helposta käsittelystä pelkällä kameralla.

[Säädettävät toiminnot RAW-kuvia käsiteltäessä]

 • Tallennusasetukset: Tiedostomuoto (JPEG/TIF), kuvasuhde, JPEG tallennetut pikselit, JPEG laatu, väriavaruus
 • Objektiivin korjaus: Vääristymän korjaus, Lat-kromaattinen-Ab-säätö, reunavalotuksen korjaus, diffrakation korjaus, väriaberraation korjaus
 • Valkotasapaino
 • Custom Image
 • Digitaalinen suodatin
 • HDR (Vain HDR-kuvattaessa)
 • Herkkyys
 • High-ISO NR
 • Varjojen korjaus

Tallenna olomuotoaan vaihtavia kohteita
Intervallikuvaus/optinen tehostus

Suljin kytkeytyy automaattisesti intervallin asettamisessa ja kuvien lukumäärää valitessa. Tämä toiminto on tehokas kun kuvataan kohteita jotka muuttuvat hitaasti ajan kanssa. Interval Merge-toiminto päällekkäisvalotuksella on myös mahdollinen tällä toiminnolla kuvattaessa. Intervallit voidaan asettaa 2 sekunnista 24 tuntiin, 2000 kuvan maksimilla.

Automaattisesti tuottaa kuvia joissa on laaja dynaaminen katselukulma
HDR (High Dynamic Range)

Yksi kuva jossa on laaja dynaaminen katselukulma tuotetaan kolmesta kuvasta joissa on toisistaan eroava valotusaika. Voit nauttia helposti käsikuvatusta HDR-valokuvauksesta, sillä voit säätää valotusaikaa kuvauskohteen mukaan*1, kameran korjatessa pienet vaihtelut kuvien välillä automaattisesti*2. Lisäksi, koska alkuperäiset kolme kuvaa tallentuvat RAW-datana kameralle, voit käyttää niitä erikseen kuten muitakin kuvia. Kaikki kolme kuvaa tallentuvat yhdeksi RAW-tiedostoksi, tehden datanhallinnasta helppoa.
*1 Valotusajan säätö on mahdollista vain kuvattaessa
*2 Automaattinen korjaus toimii vain pienissä kuvauskulman muutoksissa ja tietynlaisissa kuvauskohteissa kohteen muodoista riippuen.

Valitse komposiittikuvaustoiminto juuri tarpeittesi mukaan
Päällekkäisvalotus

Aseta otettavien kuvien määrä (2-2000 kuvaa) ja yhdistä ne yhdeksi kuvaksi. Joka kerta kun suljinnappia painetaan, valotusaika säätyy ja kuvat yhdistetään, ja voit tarkistaa tulokset kaikissa yksityiskohdissaan LCD-monitorista. Voit valita komposiittikuvauksen kolmesta vaihtoehdosta vastaamaan tarpeitasi.

[komposiittikuvaus]

 • Keskitaso
 • Tuottaa komposiittikuvan keskipitkällä valotusajalla. Voit helposti nauttia multi-exposure-kuvista ilman tarvetta erikseen säätää valotusaikaa jokaiselle kuvalle erikseen.
 • Lisäävä
 • Luo komposiittikuvan hetkittäin lisääntyvästä valotusajasta.
 • Kirkas

Vertaa jokaista kuvaa, valitsee kirkkaat osuudet ja yhdistää ne. Koska tummat osuudet jätetään muokkaamatta, tämä tapa on tehokas erityisesti kuutamoiden, ilotulitusten tai yöllä valaistujen rakennusten kuvaamiseen; mihin tahansa tilanteeseen jossa haluat korostaa valon ja varjojen kontrastia.

Kontrolloi sävyeroja
Custom Image

Custom Image sallii sinun luoda kuvia jotka täsmäävät kohteeseen ja luoviin tarpeisiisi. Pentax 645Z’ssä on 11 eri vaihtoehtoa joustavaan kuvakontrolliin, jotta saat juuri haluamasi tuloksen. Värisaturaatio, värisävy, kontrasti ja tarkkuus ovat kaikki säädettävissä jokaisessa Custom Image-asetuksessa.
*Parametrit joita voidaan säätää vaihtelevat valitusta asetuksesta riippuen. 

 Custom Image Options

 • Bright
  Snappy colors with diversity, whose recreation are close to that in memory
 • Natural (default setting)
  A natural, unexaggerated finish that is perfect for any subject
 • Portrait
  Expresses skin in a healthy tone
 • Landscape
  Makes the blue in the sky and green in trees more vivid for a highly sharp image
 • Vibrant
  Blue is represented as indigo, and red as scarlet for a unique and refined nuance
 • Radiant
  Color tints are emphasized, which is effective for reviving flat or low-saturation
 • Muted
  Toned down color saturation while leaving the core of the color
 • Bleach Bypass
  Low color saturation and high contrast for the feel of an old print
 • Reversal Film
  High color saturation and contrast make images and finish with impact
 • Monochrome
  With 8 different monochrome filters, you can create a rich array of tones
 • Cross Processing
  Unique colors and contrast are created through a reproduction of film processing methods

19 erilaista erikoistehostetta
Digitaalinen suodin

Voit kytkeä haluamasi digitaalisen suodattimen päälle kun katselet kuvia. Valittavissa on 19 erilaista suodatinta. Työstäessäsi RAW-kuvia kamerallasi voit valita suodattimen tietyn efektin saamiseksi ja tallentaa kuvan.
*Digitaalisuodattimia ei voida käyttää suoraan kuvattaessa.

[Digitaalisuodatinsäädöt]

Base Parameter AdjExtract ColorToy CameraRetroHigh ContrastShadingInvert ColorUnicolor BoldBold MonochromeTone ExpansionSketchWater ColorPastelPosterizationMiniatureSoftStarburstFish-eyeSlim

Kontroloi kameraa älypuhelimellasi
Langaton Live View-kuvaus


Pentax 645Z on yhteensopiva FLU-muistikorttien kanssa joissa on WLAN-toiminto. Käyttämällä selainta älypuhelimellasi tai tabletillasi, voit kontroloida kameraa ja tarkastella Live View-näyttöä. Voit aktivoida automaattitarkennuksen koskemalla mitä tahansa kohtaa näytöstä, ja voit myös säätää valotusajan, ISO-herkkyyden, ottaa kuvia ja tarkastella ja tallentaa otettuja kuvia suoraan laitteellesi.
*Yhteensopivat kortit: FLUCARD FOR PENTAX 16GB O-FC1-Pentaxin kanssa yhteensopiva muistikortti (myydään erikseen)
*Älypuhelimet jotka käyttävät iOS-tai AndroidTM-käyttöjärjestelmää toimivat tämän toiminnon kanssa.

Tunnistaa ja näyttää kallistuksen kahteen suuntaan
Sähköinen vatupassi

Tämä toiminto tunnistaa kameran kallistuksen oikea/vasen- ja eteen/taaksepäin-suunnassa ja näyttää tiedot puolen asteen tarkkuudella. On mahdollista näyttää valotusmittari etsimessä yhtä aikaa tämän mittarin kanssa. Voit myös käyttää tätä toimintoa kuvatessasi Live View-toiminnolla, jolloin se helpottaa kuvan hahmottelua ja kameran kallistuskulman asettamista yhtä aikaa.

Vaakatasosta pystyasentoon vaihdettaessa muuttumaton optinen akseli
Jalustakiinnitys pystykuvaukseen

Myös kameran sivussa on kiinnitys kolmijalalle. Koska optinen akseli ei vaihdu kun muutetaan kuvausasento vaakasuorasta pystysuoraan, voit tehokkaasti jatkaa tasaista kuvaamista myös pystysuorassa kamera-asennossa.

Automaattinen tiedonsiirto

Korkea siirtonopeus PC’lle

Studioissa joissa käytetään digitaalijärjestelmäkameroita, jokainen testikuva tutkitaan tarkasti myös tietokoneen ruudulta, jotta valotus ja kamera-asetukset voidaan säätää tarkimmilleen. Uudella Image Transmitter 2-ohjelmistolla PENTAX 645Z-kameraa voidaan etäkäyttää tietokoneen välityksellä. Sen lisäksi että kamera siirtää kuvatut otokset kuvaajan määrittelemään kansioon tietokoneelle, valotusasetuksia kuten aukkokokoa ja ISO-herkkyyttä sekä sulkijan aktivointia voidaan kontrolloida tietokoneelta käsin käytettäessä Live View-toimintoa jotta voidaan parantaa studiokuvauksen tehokkuutta.

[Image Transmitter 2](lisävaruste)

Pääominaisuudet

-Automaattisesti siirtää otetut kuvat tietokoneelle
-Kauko-ohjettava kameran toiminta tietokonelta (sulkija laukaisu, aukkokoko, sulkijan nopeus, ISO-herkkyys, EV-kompensaatio)
-Live View-näyttö tietokoneelta käsin

[PENTAX Tethered Capture Plug-in for Adobe® Photoshop® Lightroom® (Simple Version)] (Ilmanainen)

Lightroom® (Simple Version)] (Ilmainen)

Plug-in sovellus, monien ammattilaisten käyttämälle Adobe® Photoshop® Lightroom® -ohjelmalle, lisää entisestään kuvausominaisuuksia, kun kuvataan kameran ollessa liitettynä tietokoneeseen.

Pääominaisuudet

- Kuvien siirtäminen automaattisesti tietokoneelle
- Sulkimen laukaiseminen tietokoneelta

Windowsille ・OS X -käyttöjärjestelmälle

【PENTAX Tethered Capture Plug-in for Adobe® Photoshop® Lightroom®(Simple Version)】

Helpompaan kuvien sommitteluun
Yksityiskohtainen ruuturistikko

Valittavissa on nyt kaksi erilaista neliöruudukkoa (kapeammalla pysty-vaakatason kulmaleveydellä) kuvien sommitteluun, jotta voit helpommin ottaa kuvia joita aiot yhdistellä myöhemmin, ja jotta voit tehdä tallennuksesta helpompaa. Koska ruudukko on aiempaa tiheämpi, on helpompi täsmätä kohteita kuvauskohteen ja siihen yhdistettävän taustakuvan kanssa. On myös mahdollista valita 16 alueen näkymä, kultainen leikkaus tai asteikon näyttö. Koska ruudukon väriä voidaan myös vaihtaa (läpinäkyvä valkoinen tai läpinäkyvä musta) sen näkyvyys on myös taattu.

Näytä Live View’ta tai kuvia ulkoisella näytöllä sisäänrakennetun monitorHDMI™-liitännän ansiosta

Pentax 645Z on varustettu HDMI-liitännällä. Tällä voit liittää kameran televisioon tai tietokoneruutuun toistaaksesi kameran Live View-näyttöä tai tallennettuja kuvia. Tämä liitäntä mahdollistaa useita toimintoja kuten kuvien tarkastelun kameralta koko kuvausryhmän toimesta (ilman ahtautta), diaesitykset tai videokuvan toiston.
*Kun kamera on liitetty AV-laitteeseen, kameran oma monitori ei toista kuvaa. Äänenvoimakkuutta ei myöskään voida säätää kamerasta käsin.

 

Virtaviivaista digitaaliarkistojasi
180° kääntyvä näyttö/tallennustoiminto*

Tämä toiminto on hyödyllinen kun tehdään kopioita fyysisistä kuvista. Normaalisti asetettaessa kuvattavia valokuvia kuvaajan kannalta optimaaliseen asentoon, kuvattu valokuva kääntyy 180° kuten vieressä oleva kuva havainnollistaa. Kuvaaja voi yksinkertaisesti kääntää tallennettua kuvaa 180° palauttaakseen oikean asennon tallenteella. Koska Live View ja HDMI-kuva kääntyy automaattisesti 180° monitorilta katsottaessa, on kuvaustuloksen tarkastelu tietokoneruudulta helppoa työskennellessä.
*Vain käännetty data tallentuu.

Ennennäkemättömän nopea tiedonsiirto PCn ja kameran välillä
USB 3.0

Pentax 645Z on varustettu USB 3.0-liitännällä. Yhdistettynä yhteensopivaan tietokoneeseen, erittäin nopea kommunikaatio kameran ja koneen välillä mahdollistetaan, paljon korkeammalla teholla kuin vanhemman USB 2.0’n kanssa. Tämä toiminto mahdollistaa nopean kuviensiirron kameralta tietokoneelle kun kuvataan Live View-toiminnolla tietokoneelta käsin.

Ehkäise vahinkopainallukset
Säätimien lukitus

Pentax 645Z on varustettu key/säätimen toiminnan lukituksella jotta kuvaaja ei vahingossa painele nappuloita ja säätimiä kuvatessa, muuttaen tarkkaan säädettyjä asetuksia. Etu-takasäätimien lisäksi tämä toiminto poistaa valotussäätimet kuten valotuksen korjauksen ja ISO-herkkyyden asettimen hetkellisesti käytöstä. Lisäksi, lukitussäätimen asetukset voidaan laajentaa koskemaan käytännössä jokaista nappulaa paitsi sulkijan laukaisinta.

Lisää korkealaatuisia hienosäätöjä valokuviisi mukana tulevalla ohjelmistolla. 
Digital Camera Utility™ 5

Tätä ohjelmaa voidaan käyttää RAW-kuvien käsittelyyn, tallentamiseen JPEG ja TIFF-formaateissa, kuvien säätelyyn ja tiedostojen hallintaan. Tämä ohjelmisto käyttää arvostettua SILKYPIXR-moottoria. Viimeisten silausten lisääminen kuviin on helppoa ja vaivatonta RAW-prosessoinnilla ja laajalla valikoimalla säätelymahdollisuuksia. Voit helposti käyttää tätä myös lisätäksesi exif-dataan tekijänoikeustiedot kuvan ottajasta ja tarkastaa kuvien aitouden.

Järjestelmävaatimukset

Suosittelemme käyttämään alla olevia järjestelmävaatimuksia optimaalisen käyttömukavuuden takaamiseksi, kun liität kameran tietokoneeseen, asennat ja käytät mukana tulevaa Digital Camera Utility 5-ohjelmistoa:

Windows®

-Käyttöjärjestelmä, Windows 8.1 /32/64bit)/Windows 8 (32/64bit) Windows 7 (32/64bit)/Windows Vista (32/64bit) – Prosessori: Intel Core 2 Quad tai korkeampi – Muisti: 4GB tai suurempi Kiintolevytila: Noin 100MB tai enemmän (vapaata tilaa asennettaessa ja käynnistettäessä), noin 25MB (kuvatallennukseen (JPEG) tai 70MB (RAW) – Näyttö: 1280 x 1024 px, 24bit väriasetus tai suurempi.


Macintosh

Käyttöjärjestelmä: Mac OS X 10.9/10.8/107/10.6 – Prosessori: Intel Core 2 Quad tai korkeampi – Muisti: 4GB tai enemmän – Kiintolevytila: n.100MB tai enemmän (asennettaessa ja käynnistettäessä), n. 25MB (kuvatallennukseen)(JPEG) tai 70MB (RAW) – Monitori: 1280x1024px, 24bit väriasetus tai suurempi.
*Tuetut käyttäjärjestelmät on rajoitettu koneelle asennettuihin ja viimeisimmillä päivityksillä päivitettyihin.
*Toimivuutta ei voida taata kaikilla tietokoneilla jotka täyttävät suositusasetukset.

Muut toiminnot

 • D-Range asetukset
 • (Yksityiskohtien korjaus, Varjojen korjaus)
 • Hitaan sulkijan nopeuden melun vähennys
 • Korkea ISO-melun vaimennus
 • Yhden painalluksen tiedostoformaatti (Formaatin vaihtaminen nappulaa painamalla)
 • RAW-datan tallennus
 • Otettu JPEG-formaatin kuva voidaan tallentaa myös RAW-datana
 • Mittausfunktio
 • (TTL aukkomittaus käyttäen 86K pixelin RGB-mittasensoria, multisegment-mittaus, keskipainotettu mittaus, spot-mittaus)
 • Automaattivalotuksen korjauksella kuvaus (2/3/5 ruutua)
 • Automaattivalotuksen korjaus ±5EV
 • (±2EV kuvattaessa videota)
 • Valotustoiminnot
 • (Program (P), Sensitivity Priority (Sv), Shutter Priority (Tv), Aperture Priority (Av), Shutter & Aperture Priority (TAv), Manual (M), Bulb (B), Flash Sync Speed)
 • Automaattitarkennustoiminnot: Single AF, Continuous AF (tarkennuspisteen säätely mahdollista)
 • Automaattitarkennuksen tarkennuspisteen valitsija
 • Spot, Select, Expanded Area AF (S, M, L), Zone Select, Auto (27AF pistettä)
 • Mirror Lock-up-kuvaus
 • *On mahdollista poistaa mirror up-säädin käytöstä
 • Optinen esikatselu, digitaalinen esikatselu
 • ditointi (moareen korjaus, koon säätö, rajaus (kuvasuhdetta voidaan vaihtaa ja kallistuskulman korjaus on mahdollinen), elokuvaeditointi (videotiedoston jakaminen osiin ja epätoivottujen osien poisto), JPEG-still-kuvien otto videotiedostosta)
 • LCD-monitori
 • (3.2 tuumaa, noin 1.037 miljoonaa pistettä, leveä katselukulma, kirkkaus, saturaatio, ja väri säädettävissä)
 • Kuvien toisto (Multi-image näyttö (6-80 pienkuvaketta), näytön suurennus (16x), ristikon käyttö (5 tyyppiä, viivojen väri vaihdettavissa mustan ja valkoisen välillä), kääntyvä näyttönäkymä, histogramminäkymä yms.)
 • Käyttäjä-mode (kolmeen asti)
 • Ekstrafunktiot (29 asetusta)
 • P-TTL automaattinen salamankorjausjärjestelmän kanssa yhteensopiva
 • Lisää tekijänoikeus-toiminto (kuvaajan nimi, tekijänoikeudet Exif-dataan)
 • GPS-yhteensopiva 
 • Tallenna kuvaustilanteen paikkatiedot O-GPS1 (myydään erikseen) kun mahdollista